Atatürk'ün, Fikriye hanım’a ithaf ettiği duygusal sözler içeren ve bir iç dökme şeklinde yazılmış şiiri ile Fikriye Hanım'ın Ata’mıza yazdığı şiir, besteci ve yorumcu Serap Yenici tarafından bestelendi ve ayrıca seslendirildi.
Albüm içeriğinde, Atatürk 'un mânevî kızı Sabiha Gökçen'in ve Cemil Bozok'un manevi oğlu Atatürk tarihçisi Eriş Ülger'in ‘’Fikriye‘’ kitabından alıntılar yer alıyor.
Kişisel yazılarının desteğiyle bu hazin sonla biten, duygusal, bazen platonik, bazen de karşılık bulan aşkın sahibi Fikriye Hanım'ın, Atatürk için nasıl önemli bir yeri olduğunu kanıtlayan kısa gerçek konuşmalar bulunuyor.
Sözleri, Osmanlı Türkçesi olarak bestelenen şarkılarda, özgün sözler şarkıya göre düzenlenerek kullanıldı, günümüz Türkçe'si ile şiir yorumlarıyla sunuldu. Şiir yorumlarını, Serap Yenici ve Hakan Yılmaz seslendirdi.
Klasik Türk Sanat Müziği alanında kazandırılan yapım, 19 Mayıs 2016'da, müzikseverlerle buluştu.
Serap Yenici 2010 yılında Türkiye'ye yurt dışı festivallerde 1.cilik ve 3 .lük kazandırmıştı. Profesyonel televizyon, radyo sunucusu profesyonel sahne sanatçısı olan Serap Yenici genelde klasik batı müziği ve jazz Latin 6 dilde yabancı eserler, Türkçe nostalji ve kendi yorumuyla türkü ve Türk sanat müziği gibi geniş bir repertuarla sahnelerde ve sadece kurumsal çalışmalar yapıyor. Sanatçı ilk kez klasik Türk sanat müziği dalında bir beste çalışması ile Ümmid-i aşkım albümünün hem yapımcısı hem besteci ve yorumcusu. Müzikoloji eğitimi alan, ama yorumculuğu tercih eden sanatçı farklı müzik tarzlarında çalışmalar sunarak araştırmacı yönüyle de öne çıkıyor.
Albümde Fikriye Hanım ve Atatürk'e ait şiirler öz Türkçe olarak şiir şeklinde yorumlandı. Atatürk'ün Fikriye’m şiirini yine profesyonel radyo sunucusu, Şair ve Üstad Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz seslendirdi. Fikriye hanım’ın Gözümün nuru şiirini ise yine Serap Yenici yorumladı. .
İki şiir iki şarkıdan oluşan tam bir belgesel içerikteki albüm müzik marketlerde bir arşiv olarak saklanmak üzere yüksek kalitede muzikseverleri bekliyor.