Bu fotoğraf tam 43 yıl önce İskenderun’da çekildi.
Şu günlerde 43. yıldönümünü kutladığımız Kıbrıs Barış Harekâtı günlerinde Gazeteci Aydın Akdeniz’in vatani görevini yaparken çekilmiş fotoğrafının birde hikâyesi var.
Trabzon yerel basınının en cesur ve en tarafsız kalemlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Gümüşhaneli Gazeteci Aydın Akdeniz, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın o zor günlerini yaşayan Mehmetçiklerimizden bir tanesiydi.
‘20 - 25 gün elbiselerimizin sırtımızdan çıkmadığını bilirim’ diyen Akdeniz, ikinci barış harekâtının başlayacağı günler öncesi İskenderun’da hazır kıta beklediklerini ancak daha sonra geri dön emri ile Kıbrıs’ta cepheye gitmediklerini söyledi.
Akdeniz, ‘İskenderun halkı o günlerde etrafımızda pervane oldu. Birlik ve beraberliğimiz üst sınırdaydı ancak zor günlerdi’ dedi.
ŞEHİT OLDU DİYE KÖYE HABER GELMİŞ
Gazeteci Akdeniz, bir ara kendisinin şehit düştüğüne dönük haberlerin köye ulaştığını belirtirken, ‘Köye döndüğümde hem ailem hemde köylülerim çok şaşırdılar. Bana biz seni şehit olduk diye biliyorduk dediler. O gün hem şaşırdılar hem de sevindiler’dedi.