Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi” kapsamında, Gümüşhane’deki baraj ve göletlere 725 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Torul Baraj Gölü’nde düzenlenen balık salım etkinliğinde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, yavru balıkların Torul, Kürtün ve Kelkit Sadak Baraj Gölleri ile Şiran Yukarı Kulaca, Ceviz, Bahçeli ve Telme göletlerine bırakıldığını söyledi.

Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen yavru sazanların aynı gün içerisinde 7 farklı göl ve gölete bırakıldığını kaydeden Kıraç, bugüne kadar Gümüşhane’de toplam 2 milyon 341 bin sazan yavrusunun su kaynaklarına salındığını ifade etti.

Yaklaşık iki yıl içinde avlanabilir boya ulaşacak olan yavru sazanların sürdürülebilir balıkçılık açısından önemine dikkat çeken Kıraç, “Yavru sazanların 40 santimetreye ulaşıncaya kadar avlanmaması ve en az bir kez üreme şansı bulmaları gerekiyor.” dedi.

Balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların süreceğini belirten Kıraç, emeği geçen tüm kurum ve personele teşekkür etti.

 

Advert