GÜNDOĞUMUHABER - AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Yıldız, uzun süreden beri bölge halkı tarafından dile getirilen ve başta Karadeniz Sahil Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesine ulaşım adına çok önemli bir yere sahip bulunan olan Tersun Dağı tünelinin gündemden düşmeyeceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Kürtün Kavşağı ve tüneli açılış programında tünel isteğine dönük ayrıntılı dosyanın sunulduğunu belirtirken, 'Ayrıca sayın bakanlığımızdaki değerli yetkililerimizle de yaptığımız görüşmede yapılacak ilk ihalede Tersun Dağı tünelinin gündeme geleceği bilgisine ulaştık' dedi.

Kadir Yıldız Tersun Dağı tünelinin bir gereksinim haline döndüğünü ve gündemden düşmeyeceğini ifade ederken, ''Ayrıca Çamoluk- Gölovası yolu bağlantılı olarak Tersun Dağı tüneli inşa edildiğinde sahil bölgelerine ve ayrıca iç bölgelere ulaşım noktasındaki en verimli ağın bu şekilde oluşacağını biliyoruz. Biz sayın vekillerle yaptığımız toplantılarla da bu durumu ısrarla gündemde tutuyor ve istişarelerle de Tersun Dağı tünelini sıcak tutuyoruz. Bu proje yaklaşık 700 milyon tutarında yaklaşık 6 kilometre gidiş geliş çift tüp halinde hizmet verecek devasa bir yatırım olarak hepimize bölgemize ülkemize inşallah hizmet verecek' diye konuştu.

Advert