Üsküdar Üniversitesi’nde özel gösteri ve tanıtım programı

Mücadele sporlarının büyük ustaları Türkiye Olimpian Derneği ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü birlikteliğinde Üsküdar Üniversitesi’nde özel gösteri ve tanıtım programı düzenledi. 

Prof. Dr. İbrahim Öztek başkanlığında Ahmet Kösoğlu, Hakan Alpay, Mehmet Ön, Galip Yalçınkaya, Mürsel Şahin, Rahman İncedayı, Selçuk Büyükaltay, Yavuz Bedir ve öğrencilerinden oluşan Judo, Karate, Aykido, Tekvando, Jo jutsu, Kendo, Jui jutsu, Mai tai ve Kik boks ekiplerinin yaptıkları gösteriler muhteşem görüntülere sahne oldu. 
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri için tanıtım  amaçlı gösteriler kalabalık bir öğrenci  grubu tarafından izlendi. Program öncesinde Prof. Dr. İbrahim Öztek’in kısa konferansı ile tüm uzak doğu ve mücadele sporları hakkında bilgi  verildi. Türk sporunun bugünkü durumu Olimpiyatlar, Akdeniz Oyunları, Üniversite Oyunları, Avrupa ve İslam Oyunlarından örnekler verilerek açıklamalar yapıldı. Özellikle de üniversitelerimizdeki sporların önemi vurgulandı. Daha sonra tüm ustalar öğrencileri ile birlikte özel tekniklerini ve ilgili spor dallarının ilginç oyunlarını sergilediler. Atışlar, hareketsiz bırakma, el ve ayak vuruşları, antrenman şekilleri, kata ve pumseler gösterildi. 


Davetliler arasında Askeri pentatlon eski Dünya Şampiyonu Em.Kur.Alb. Nedim Kafkasyalı, Türkiye Olimpian Derneği yöneticileri ve Genel Sekreteri Dario Porsemay, Uluslararası Judo hakemlerimizden Zihni Papakçı ve Anadolu Aydınlar ocağı temsilcileri yer aldılar.
Bundan sonra Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor direktörlüğünce yapılacak programla gösterileri yapılan spor dallarında üniversite öğrencileri için çalışmalar başlatılacak. Gösteriye katılan ustalara Prof. Dr. İbrahim Öztek tarafından birer şilt, Üniversite Rektörlüğü tarafından birer diploma verildi.

Advert