Samandan sonra et ithal ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ziyaretinde varılan anlaşmaya göre Türkiye, bir avuç toprağa sahip ülkeden 5 bin ton ithal et alacak.
AKP iktidarında pek çok uygulamayla tartışmalara yol açan tarım ve hayvancılık politikalarının bir başka tartışma konusu da Sırbistan’da ithal edilecek et oldu. Bilindiği üzere  samanı Bulgaristan’dan getiren AKP hükümetinin bu kararına itiraz Gümüşhane Ziraat Odası Eski Başkanı Temel Ağaç’tan geldi,. Ağaç, et ithalatını ‘Bu üreticinin yok olması anlamını taşır’ dedi.
Ağaç, ‘Bir taraftan destek veriyoruz, üreticiyi koruyoruz, hayvancılığı geliştiriliyoruz diyeceksiniz bir taraftan da 5 bin ton et ithal edeceksiniz, olacak şey midir? bu üreticinin resmen yok olması anlamını taşır’ karşılığını verdi.
Ağaç, ithal edilecek etlerin sağlıklı olup olmayacağı yönündeki hatırlatmaya ise, ‘Sanırım yetkililer o ayıntıyı da düşünmüşlerdir’ dedi

 

Advert