AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kayıtlı 600 delegenin bulunduğu ve tek listeyle gidilen kongrede Münire Şeyhoğlu başkan seçildi.
Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Ravza Kavakcı Kan yaptığı konuşmada geçmiş yıllardaki uygulamalardan, darbe dönemlerinden kısaca bahsederek özellikle seçilmiş Milletvekili Merve Kavakçı'nın TBMM'de yemin ettirilmediği gün yaşanılanlara değindi.
O günlerden bugünlere kıyaslamalar yaparak "Bizler elimizdeki nimetlerin farkında olmak mecburiyetindeyiz" değerlendirmesinde bulunan Kan, "1999 depreminde hepimiz bir açıklama bekledik. Merve Kavakçı'ya TBMM'de had bildiren Başbakan çıkar ve kameraların önünde 'Deprem bölgesine gidemiyoruz, yollar yıkıldı' der. Koskoca Türkiye'nin bir helikopteri yoktu demekki Hükümetten birisini deprem bölgesine götürmek için. Geçtiğimiz aylarda Bangladeş'e gitmiştik. Orada AFAD, TİKA, Kızılay'ı, ismini bile bilmediğim yeni kurulmuş onlarca yardım derneği gördüm. Orada milletiyle, devletiyle Türkiye'yi gördüm. Noldu? 1999'da bir helikopter bile yoktu demekki. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi dünyanın neresinde biz mazlum varsa koşan bir Türkiye haline geldik" dedi.
Afrin'de vatan evlatlarının vatandaşlar için hayat haklarından vazgeçmiş şekilde koştuklarını, gazilerin de yeniden oraya gitmek istediğini kaydeden Kan, "Kadınıyla erkeğiyle Türkiye askerlerinin de yanında devletinin yanında. Millet devlet bütünleşmiş durumda. O eski Türkiye geride kaldı. Liderlerinin başka ülke liderlerinin karşısında süklüm püklüm durduğu Türkiye artık yok. Artık dünya 5'ten büyüktür diyen, bunu diyerek sadece kendi ülkesinin mazlumlarının değil bütün dünya mazlumlarının derdiyle dertlenen bir liderimiz var. Saçma sapan ayrımcılıkların karanlık sayfalara gömülmesini sağlayan bir AK Parti'miz var. Bizler elimizdeki nimetlerin farkında olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
Kongrenin son bölümünde kadınlar doğum günü olan İl Başkanı Av.Celalettin Köse'ye sürpriz doğum günü pastası kesti. - GÜMÜŞHANE.
Haberler