Her Salı ve Perşembe akşamı TELE 1’de ekrana gelen Açıkça’nın Salı akşamı yayınlanan ilk programı konukları CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Hukukçu Salim Şen, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve Siyaset Bilimci Seren Seven Korkmaz oldu.
Programın ilk bölümünde 2023 bütçe görüşmelerinin ilk oturumu olan meclis komisyonundaki iktidar temsilcilerini muhalefete dönük özleri oldu
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük sözlerinin sıcaklığı soğumamışken bu kez MSB Hulusi Akar’ın İYİ Partili Aytun Çıray’a dönük sözleri ele alındı.
Çıray’ın o dönem GKB olan Akar’ın ABD’li komutan Oderneo’da aldığı madalya ile sorusunu sinirlenen Akar’ın tepkisini yorumlayan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz kendisinin 2006 yılında Fransızlar tarafından kendisine verilen madalyayı ifade ettiğini söyledi.
Yavuz, konuyu dönemin kuvvet komutanı Hasan Iğsız’a arz ettiğini ve karar sonrası madalyayı Fransa’ya iade ettiğini söyledi.
MSB Akar’ın aldığı ABD’den aldığı madalya ya ilişkin söylediği ‘herkes aldı’ ifadesini de değerlendiren Yavuz, ‘Herkes almadı Albay Orkun Özeller iade etti bazı arkadaşlarımızda iade etti’ dedi.

 

Advert