Bal üreticisi Tolga Şahin yaşadıkları en büyük sorunu dışarıdan gelen kaçak bal üreticileri olarak ifade etti.
Sezonu özetleyen Tolga Şahin bekledikleri gibi bir sezon yaşamamalarına rağmen elde edilen balın kalitesinin beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.
Şahin, şunları kaydetti:
‘’Bal sezonunu iyi dedik ama şuan ki veriler beklediğimiz gibi değil bunun nedenini çevredeki arıcıların çokluğundan dolayı olarak görüyoruz.
Yine de mevsimsel şartlar iyi geçtiğinden elde ettiğimiz balın kalitesi de beklentilerin üzerinde çıktı. Kaçak üreticiler konusunda bugüne kadar yaptığımız resmi müracaatlardan dahil bir sonuç elde edemedik buradan değerli Şiranlılara sesleniyorum bu konuda bizlere yardımcı olunuz en azından biraz daha hassasiyet gösteriniz kaçak üretici buraya girdiği zaman kalitede alınan bal miktarı da etkileniyor. Bizim dediğimiz şudur vatandaş arazisini veriyorsa hangi kriterleri gözetiyor arıcıya ait bir kayıt var mı? birliğe üye mi? Bal zira üretim aşamasından pazarlamasına kadar büyük bir özen ve dikkat gerektiriyor yıllarını bu işe vermiş birisi olarak söz ediyorum ki bal üretimi noktasında en iyisini hedefliyoruz ancak söz ettiğimiz etkenler bizi oldukça zorluyor’’ dedi.