GÜMÜŞHANE / GÜNDOĞUMU Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yer alan hayvan pazarı potansiyeli ile bölgedeki önemini koruyor.
Haftanın her cumartesi günü açık tutulan ancak pandemi nedeniyle Cuma gününe alınan pazarda ortalama 500 ila 1000 hayvan girişinin olduğu ifade ediliyor
Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ilerinden gelen müşterilerin şu sıralar pandemiden şikâyet ederek pek fazla ilgi göstermediği pazarın varlığını geleceğin yıldızı olarak nitelendiren Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban, ‘Gerek yeri, sağlıklı bir ortamda yapılan alışveriş, hayvan girişi ile hayvan pazarımız gelecek günlerde yaşamın normale dönüşmesi ile birlikte adından sıkça söz ettirecektir’ dedi.
Daltaban, daha önce hayvan pazarı ile ilgili olarak geniş çaplı bir analiz yazısını kaleme aldığını belirterek, ‘Hayvan pazarımızdaki bu canlılık göz önünde bulundurulursa daha da ciddi yatırımlar adına bu vadi, Kelkit ilçesi ile birlikte buluşturularak Gümüşhane adına hayvancılığın yeniden canlandırılmasına birinci derecede katkı sunacağına inanıyorum’ dedi.
Yaklaşan Ramazan ayı ve sonrasına da dikkat çeken Daltaban, hayvancılık sektörünün şehrin ekonomisi adına olmazsa olmazlardan bir tanesi gerçeğini de gözler önüne serdiğini belirtti.

Advert